Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek i.s.m. Universiteit van Amsterdam (2022) heeft aangetoond dat gebruik van het Stoplichtsysteem op individuele basis bij kan dragen bij het voorkomen van stress en gerelateerd verzuim. Zie artikel.

In december 2023 is een éénjarig door ZonMw gesubsidieerd participatief actie-onderzoek i.s.m. Universiteit van Amsterdam en Trimbos Instituut naar de implementatie van het Stoplicht Systeem bij Berry Global, een MKB productiebedrijf, afgerond. Doel was de mentale vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Aan de hand van het boek “Stress te lijf met energie” met oefeningen en tips ingebed in trainingen voor leidinggevenden is geleerd hoe de dialoog over mentale gezondheid laagdrempelig aan te gaan. Het Stoplicht Systeem is vervolgens opgenomen in gesprekkencyclus, vergadersturen en digitaal HR systeem. T.b.v. andere MKB bedrijven is een gratis Infographic, Werkwijzer en Gesprekswijzer ontwikkeld. De resultaten van het onderzoek zijn ter publicatie aangeboden aan een internationaal wetenschappelijk tijdschrift.

Boek

Stress te lijf met energie

 €29,50

Dit boek gaat over zelfregie, over zelf het heft in handen nemen bij een (dreigende) burn-out, bij te veel stress of als het tegenzit privé of in je werk, of als je met jezelf in de knoop raakt.